top of page

Mijn verhaal

Mede door mijn hoogbegaafdheid werd ik lange tijd onrustig wanneer mijn werk zich beperkte tot slechts één aspect of wanneer ik naast mijn werk niet nog een studie of cursus deed. Mijn onderwijsbureau was die langgezochte uitlaatklep waar ik alles onder kan vangen; zowel mijn creativiteit als betrokkenheid en kennis.

Een idee is geboren

Al jaren wil ik meer bereiken binnen het onderwijs. Ik wil meer toevoegen dan het geven van mijn lessen Engels. In 2016 ben ik begonnen aan de Master Onderwijswetenschappen aan de OU, hier werd ik pas echt enthousiast van. De interviews met mensen, het dieper in de stof duiken van verschillende onderwijsstijlen, het begeleiden... Dat enthousiasme en positieve gevoel wilde ik teruggeven aan het onderwijs. Zo ontstond het jaar erna het idee van een adviesbureau voor kwaliteitszorg in het onderwijs. In 2019 was het moment daar om dat idee verder vorm te geven en realiseren. Inmiddels besef ik me dat het zoveel meer omhelst. Het onderwijs is een springplank om van daaruit een sprong te maken naar wie jij wilt zijn. Helaas wordt nu niet altijd optimale begeleiding geboden of heeft een trainer heel veel kennis van zijn vak, maar weet hij niet hoe het zo effectief mogelijk overgebracht kan worden. Ik wil daarbij die middelen en handvatten bieden die nu gemist wordt.

Even voorstellen

Ik ben Gisela van Manen, geboren in 1983 en sinds 2007 werkzaam in het onderwijs. Ik hou ervan om vraagstukken en puzzels op te pakken, en daarbij denk ik graag buiten de kaders. Keer op keer werd ik geconfronteerd met mijn hoogbegaafdheid tot ik het ben gaan omarmen; ik doe dingen soms anders, praat niet altijd dezelfde taal, werk zeer snel en efficiënt en weet waar ik voor sta. Ik ben niet tevreden met één uitlaatklep en doe graag van alles naast elkaar, daar leef ik van op en krijg ik energie van.

Studeren is als een hobby, vandaar dat ik al meerdere cursussen, trainingen en opleidingen gevolgd heb. Naast studeren, schilder en puzzel ik graag of verdiep ik mij in vraagstukken. Naast de blogs voor mijn eigen site, schrijf ik ook voor Happymoms. Ik ben trotse moeder van drie lieve meiden en geniet van de momenten met mijn gezin.

CV

Bachelor Engelse Taal en Cultuur

Bachelor Docent Engels

Bachelor Vertaler Engels

Master Onderwijswetenschappen

MOOC Breinleiderschap

MOOC Learning Analytics

MOOC Cryptography

SPOC Omgekeerd leren

Dyslexiecoördinator

Werkgroepleider

Examencommissie

Kwartiermaker

Stagebegeleider

Coach

Trainer

SLO

Stepping Stones

Toetsmij

'Elderly Abuse Happens in the Best of Families' - Hetty Termeer

bottom of page